Baka utan palmolja - med samma goda resultat i smak och konsistens!

För Er som önskar använda produkter utan palmolja så har Bakels Aromatic tagit fram alternativa recept våra mest populära remonser. Palmfria, fettbaserade remonser utan kärnor. Margarinet i dessa remonser är baserat på rapsolja. Remonserna passar utmärkt till bland annat; Vetebröd, Karlsbader och Wienerbröd.

5703 UPK Kardemummaremons
5706 UPK Grov Kanelremons
5711 UPK Pistageremons
5714 UPK Vaniljremons
5741 UPK Kanelremons 

1902 Lecimax Vetebröd
Lecimax Vetebröd är ett bakhjälpmedel i pulverform som, i kombination med rapsolja, kan ersätta margarin. Bakhjälpmedlet passar extra bra till vetebröd och tekakor. Lecimax Vetebröd ger en god smörsmak, bra volym och ett mjukt och saftigt inkråm.

Recept på vetedeg utan palmolja

 BULLAR



Multimix Kakbas

Multimix Kakbas har utvecklats för att göra det möjligt för bagaren att producera ett variationsrikt utbud av mjuka kakor från en och samma mix, bara genom att tillsätta andra ingredienser som finns lättillgängliga i bageriet.

MultiMix Kakbas är en spännande, mångsidig blandning där man endast tillsätter vatten, ägg och olja. Traditionella muffins, sockerkakor och kapselplåtar kan produceras snabbt och enkelt. Mixen ger mjuka kakor med utmärkt volym, fuktig och jämn struktur, god hållbarhet, men viktigast av allt, så är de läckra att äta.

Grundkakan framställs av Multi Mix Kakbas som har en neutral smak vilket gör den till en idealisk bas för sockerkakor, morotskakor, citronkakor, chokladkakor mm. Smeten kan också färgas och smaksättas med aromer, färger, färska frukter och bär.

Genom att variera ingredienserna kan man, från en enda mix, skapa nya, spännande sortiment för slutkunderna.

3721 Multimix Kakbas                                                                         Hämta Multimix Receptfolder här!

Nymultimix



Bakels Fudgice - Toffee, Vanilla och Chocolate

Fudgice är en mjuk topping som inte ger någon klibbig yta/non-stick beläggning.
Den är lätt att hantera och har en god hållbarhet även efter att produkten applicerats på bakverket.

Fudgice används både som topping och fyllning. Produkten lämpar sig även för överdrag av tårtor, bakelser, bullar, munkar, donuts, brownies och mjuka kakor etc. Finns i tre läckra smaker, Toffee, Vanilj, och Choklad.

Fudgice går snabbt och enkelt att använda genom att man försiktigt värmer produkten till ca 45°C i mikrovågsugn eller under omrörning i en kastrull.
Produkten kan enkelt blandas med smör eller margarin för att göra en läcker topping som är lätt att spritsa.
fudgice kan med fördel blandas med smörkräm för att göra biskvier eller liknande godbitar.
Till Fudgice kan man enkelt tillsätta färger och smaksättning för att få olika variationer av toppingar.

5796 Bakels Fudgice Toffe
5797 Bakels Fudgice White
5798 Bakels Fudgice Chocolate

FUDGICE



Lättarbetad topping med god smak av Cream Cheese!

Cream Cheese topping är mjuk och len, färdig att äta som den är. Produkten innehåller pulveriserad Crème Fresh som motsvarar smaken av Cream Cheese ost. Används med fördel till topping av morotskakor, kapselkakor, cupcakes, kanelbullar och liknande kaffebröd.

Cream Cheese topping kräver endast några minuters uppvärmning och vispning med vinge så är den färdig att använda. När man stryker på eller spritsar Cream Cheese toppingen på kakan så stelnar ytan till en fast, slät och klibbfri yta som är perfekt för omslag av plast eller annan förpackning.

Produkten är kyl- och frysstabil och vattnar sig inte vid upptining, det är heller inte någon risk att produkten
spricker vid upptining.
Vill man ha en rikare topping med mer intensivt utseende och syrligare smak kan man med fördel tillsätta extra färg och citronarom, för att passa individuella behov.
För spritsning och uppstrykning där man vill ha en lättare och mjukare topping kan man enkelt tillsätta mjukt smör, margarin eller chokladtryffel för att få en konsistens som passar för avsedd produkt.

Cream Cheese topping kan enkelt blandas med egentillverkad smörkräm eller smörkrämsbas.
Med sin neutrala smak (något mindre söt än ”vanliga” toppings) och mjuka konsistens är Cream Cheese ett mycket bra alternativ för cup cakes topping. 

 4208 Topping Cream Cheese smak

Creamcheese

 

Maple Caramel - med en härlig smak av lönnsirap och smörkola!

Maple Caramel är en arom med smak av lönnsirap och smörkola, för smaksättning av kakor,
massor, krämer, grädde, gjutgelé mm. Produkten är bak- och frystålig samt lätt att dosera och fördelar
sig snabbt oberoende av användningsområde. Dess koncentration gör produkten dryg och därmed
ekonomisk att använda. Aromen ger ett utmärkt resultat oavsett användningsområdets
fett- och vattenhalt.
Doseringen är 1-4% på totalvikten eller 10-40 g / kg smet eller deg.

6092 Maple Caramel Arom

 MAPLEAROM

Jilk - för alla typer av bakpulverbaserade produkter!

Den första alfa-gel emulgator vi lanserade på marknaden är idag ett välrenomerat namn över hela världen.
Den specifika formulan gör produkten extra tålig för hantering och lämpar sig därför speciellt bra för mindre bagerier och hantverksbagerier.
Jilk är en helvegetabilisk emulgator i pastaform, lämplig för alla typer av bakpulverbaserade produkter och först och främst för bearbetning i öppna maskiner.

2254 Jilk                                                                                                Hämta Jilk Receptfolder här!

JILK



Vetefullkorn - för mustiga och smakrika bröd!

Vetefullkorn ger ett mustigt och smakrikt bröd, baserat på ett flertal fullkornsprodukter. Brödet är bakstabilt och har mycket bra färskhållning. Med brödbasen Vetefullkorn kan Ni baka en mängd olika applikationer - allt från mjuka och saftiga brödkakor till ett krispigt och smakrikt knäckebröd.

3998 Vetefullkorn        Hämta recept med Vetefullkorn här!

VETEFULLKORN

 

Lecimax Vetebröd - för ett saftigt och mjukt vetebröd med bra volym!

Lecimax Vetebröd är ett bakhjälpmedel i pulverform som, i kombination med rapsolja, kan ersätta margarin.
Bakhjälpmedlet passar extra bra till vetebröd och tekakor. Lecimax Vetebröd ger en god smörsmak, bra volym och ett mjukt och saftigt inkråm. Doseringen är 1,5 % räknat på mjölmängden eller 30 g per liter vatten.

1902 Lecimax Vetebröd

vetebrod



FERMDOR Surdeg

Fermdorprodukterna är alla helt naturliga, utan några tillsatser - bara mjöl, vatten och surdegskultur.
Hemligheten är den specifika jäsning vårt utvecklingsteam skapar för varje surdeg.
Detta resulterar i surdegsprodukter som passar perfekt för den högaktuella surdegstrenden.
Fermdor kommer att berika ditt sortiment samt inspirera till nya produkter och tillverkningsmetoder.
I vårt sortiment hittar du ett flertal olika smaker för bakning där bara din fantasi sätter gränsen.

2920 Fermdor Durum Intense
2921 Fermdor Wheat
2912 Fermdor Rustic
21066 Fermdor Germ                                                             Hämta recept med Fermdor här!

FERMDOR



Fro-karn-friskNya brödbaser med nyttiga frön och kärnor!

3976 Bakels Kärnfrisk
Ett bröd med en rustik surdegssmak. Innehåller kornflingor, linfrö och melonkärnor. 25 kg säck.

3977 Bakels Fröfrisk
Ett karaktäristiskt bröd med Quinoafrön, solrosfrö, linfrö och surdeg. 25 kg säck.



Les Fruits - fruktfyllningar med
mycket högt fruktinnehåll!APPLEPAJ

Les Fruits är kvalitetsfyllningar med hela 70% fruktinnehåll.
Frukten är speciellt utvald för sin goda smak och höga kvalité.
Les Fruits fruktfyllningar kan användas kalla eller bakas av.
De är bakstabila och går även bra att frysa.
Levereras i 6 kg hink. (Apple 5,5 kg hink)

8809 Les Fruits Rhubarb
8812 Les Fruits 70% Blueberry
8813 Les Fruits 70% Dark Cherry
8815 Les Fruits 70% Raspberry
8816 Les Fruits 70% Strawberry
8830 Les Fruits 70% Apple

 



Diamond-glaze-chocolateFler nyheter för vackra bakverk med kvalitetsfyllningar!

8836 Creme Filling Lemon
Citronfyllning till främst kylda konditoriprodukter. 6 kg hink.

4718 Millionaires Caramel NH
En kolafyllning som kan användas i diverse konditoriprodukter. Innehåller inget härdat fett. 12 kg hink.

3474 Diamond Glaze Neutral
3473 Diamond Glaze White
8826 Diamond Glaze Chocolate (med chokladsmak)
Spegel färdig att användas på tårtor och bakverk. Utmärkt även som dekoration till desserter. 5 kg

3456 Bun Glaze
Brödglans utan mjölk för applicering före eller efter bakning. 20 kg säck.hink.



GOURMET