Den kinesiska staden Xiamen i Fujian-provinsen, känd för sitt vackra landskap, utvecklas nu snabbt tack vare industrin för artificiell intelligens, särskilt inom områden som konstruktion, elfordon, utbildning och bildredigering och generering.

I maj kommer Xiamen att vara värd för det fjärde China AI Summit.

”Den nyligen introducerade smartboard-funktionen kommer att bli en slags produktiv kraft i designbranschen. Effektiviteten kan ökas hundra eller tusen gånger. Designern behöver bara rita en skiss och lägga till några beskrivningar, sedan kommer den artificiella intelligensen att generera hundratals illustrationer som alternativ. AI-genererat innehåll kan definieras som originaldesign eftersom grunden skapas av designern, och AI fulländar bara arbetet”, säger Chen Jianyi, vice vd för produktledning på Meitu Company.

Småbarnsutbildningsbranschen är ett område där digitaliseringspenetrationen fortfarande är ganska låg. Robotföretag anstränger sig för att använda AI för att hjälpa dagispedagoger.

“Vi tror att artificiell intelligens kan revolutionera tidig barndomsutbildning. Jag besökte olika dagis i många provinser och kom fram till att det är väldigt viktigt att dela upp lärarnas arbete i flera kategorier, som vård, omsorg och undervisning. Till exempel inkluderar vårt utbildningssystem idrottsklasser. Under övningarna kommer kameran och inlärningsapparna att fånga och visualisera tankeprocesserna hos förskolebarn”, säger Guo Changchen , VD för Keeko Robot Technology.

I sektorn för autonom körning hjälper artificiell intelligens inte bara bilar att vara smarta, utan har också potential att göra vägar och busshållplatser smartare.

”Våra busshållplatser kan samla in information och hjälpa smarta bussar att fatta bättre beslut. Till exempel, när en sådan buss närmar sig en tom station, kommer den att passera den utan att stanna och spara tid. Med hjälp av smarta vägar kan bilen, efter att ha fått tillräckligt med data, beräkna den optimala körhastigheten så att den inte stöter på ett enda rött trafikljus på vägen”, säger Jiang Jin, vice direktör för King Long Bus Intelligent Network Forskningsinstitut.

Med en större integration av artificiell intelligensteknologi kommer maskiner att ta över tråkiga uppgifter och exakta beräkningar, vilket ger människor mer tid att utföra mer komplexa intellektuella aktiviteter. Detta rapporteras av CGTN , en partner till TV BRICS-nätverket.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here